Endelig er vinteren over, og snart er det sommerferie! Om du ikke har tenkt å oppholde deg på norsk jord i ferien, venter en hel verden med muligheter der ute for dine behov. Ønsker du å oppleve norske perler en varm sommerdag, trenger du heller ikke å forlate landet for å finne ditt Syden.

Norge øyene

Du trenger ikke å klikke mange klikk for å finne din drømmesommerferie. Norges land byr på like mange ferieminner langs kystlinjen som f.eks. de greske øyene. De langgrunne, eksotiske strendene langs Helgelandskysten og nord i landet venter. Hvem hadde trodd at et slikt paradis på jord fantes der oppe i nord? Tar du turen nord til Senja eller til Kjerringøy i Nordland, har du Syden tilgjengelig på varme dager i løpet av sommerferien. Samtidig kan du oppleve det mystiske nord!

Har du allerede bestemt deg for at sommerferien er minst en flytur unna, kan du allerede i desember skimte årets reisemål hos reiseoperatørenes på TV. Nordmenn har i flere tiår valgt sine reisemål i det kjente Syden. Lonely Planets eksperter røper derimot nye land, byer og regioner på sine Topp tre-lister over de hotteste reisemålene i 2016. Ekspertene har kåret Botswana som det beste landet, Kotor i Montenegro som beste by, og Transilvania i Romania som beste region på ”Best in Travel 2016”.

Med 50 års uavhengighet gikk Botswana av med seieren som beste land foran både USA og Japan. Bli med på en kvalitativ safari i eksotiske Afrika. Du trenger ikke engang å tenke på jetlag! Det er verdt å legge merke til USA, som kom på en andre plass. Med hyppige lavprisbilletter hit kan også du oppleve den amerikanske drømmen.

Dublin ble kåret som tredje beste by, et godt påskudd for å besøke den idylliske irske byen. Nyt Temple Bar-området, broene, parkene, den irske musikken og det typiske irske folkeslaget. Byen er en vinner, uansett hvor lang ferien er. Og er du interessert i en fottur utenfor den norske fjellheimen, er regionen Transilvania i Romania en sikker eventyrlig vinner!