Siden det å gifte seg er en svært gledelig anledning, er det naturlig nok mange som vil at det skal bli en minneverdig dag. Å gifte seg om sommeren er derfor den selvfølgelige årstiden for en lang rekke brudepar, spesielt i Norge der vinteren ikke innbyr til like hyggelige stunder utendørs som man kan ha når det er sommer. Det å ta brudebildene i en flott park og med grønne omgivelser er blant det som frister for mange par, og seremonien kan foregå ute i det fri.

wedding bröllopMen de fleste vet jo å utnytte at det er høysesong for bryllup, så ofte presses prisene for festlokaler opp i været. Brudebuketter er ofte en veldig kostbar affære, og de blir heller ikke noe billigere om sommeren.

Par som planlegger bryllup det kommende året, budsjetterer med over 65.000 kroner til selve festen, drøyt 10.000 kroner til antrekk, ringer og brudebukett, mer enn 16.000 kroner på bryllupsreisen og nærmere 8.000 kroner til øvrige utgifter, som fotograf, frisør, takkekort og morgengave – Glåmdalen.no

Bruk sunn fornuft

Det er selvsagt naturlig å ønske at bryllupet skal bli ærverdig og vakkert, men du trenger ikke et stort budsjett likevel. Det er stadig flere som blakker seg helt på bryllupet, eller som til og med setter seg i gjeld. Det er aldri lurt å begynne et ekteskap med å ha gjeld, siden økonomi er en svært vanlig årsak til gnisninger mellom mann og kone.

Et bryllup varer bare en dag, men et ekteskap skal vare hele livet, så det anbefales ikke å begynne ekteskapet med et sommerbryllup som sprenger budsjettet. Store beløp kan spares på å la venner og familie stelle i stand maten, og en hjemmelaget bukett kan bli like vakker som en brudebukett til flere tusen kroner fra en butikk.