Når solen begynner å titte frem, vet man at vinteren er på hell, og snart vil snø og is være historie – for dette halvåret. For mange betyr sommeren bilferie. Da er det viktig at bilen er i god teknisk stand, samt at den ser bra ut, både innvendig og utvendig.

Vinterdekk er best på snø og is, og ikke egnet for kjøreforholdene nevnt ovenfor.

Gode dekk er viktig også på sommeren

Mange tenker at det er viktigst og å ha gode dekk på vinteren, mens på sommeren er det ikke så farlig, og man kan gjerne bruke eldre dekk. Dessverre er dette langt fra riktig. Både sommerdekk og vinterdekk er ferskvare, og vil med normal kjørelengde vare tre sesonger. Før sommerens bilferie bør du derfor vurdere om nye dekk må til. I dag kan man kjøpe dekk på nett til konkurransedyktige priser, les mer her om kjøp av dekk på nett. Gode sommerdekk er spesielt viktig da de er langt bedre på å takle regnvåt veibane og vannplaning.

Vinterdekk egner seg ikke

Vinterdekk er best på snø og is, og ikke egnet for kjøreforholdene nevnt ovenfor. I tillegg vil vinterdekk føre til at du bruker mer drivstoff enn nødvendig, da de har en mindre effektiv ytelse på bar vei. Dette er kanskje spesielt viktig om du kjører elbil, da enhver kilometer i redusert rekkevidde koster både tid og penger.

Husk å sjekke lufttrykket

Når du sjekker bilens dekk er det viktig at du også sjekker at du har riktig lufttrykk i dekkene. For høyt eller for lavt lufttrykk, kan ha påvirkning på både kjøreegenskaper og drivstofforbruk, og det er noe mange glemmer å sjekke når de gjør bilen klar for sommeren.