Bilferie gir deg stor frihet og muligheten til å ta avstikkere fra den planlagte ruten. Du kan ikke gjøre det samme når du reiser med fly eller tog, og det er kanskje denne friheten som gjør bilferie til en favoritt blant mange nordmenn.

For plutselig kjører du forbi et spennende sted du gjerne vil svinge innom, eller kanskje du rett og slett oppdager en festival, en konsert eller et marked du ikke visste om. Bilferie er perfekt for å oppdage og oppleve lokal kultur både i Norge og i Europa.

Monter gjerne ekstralys før ferien

Du tror sikkert at bilen har gode lys, men ekstralys kan likevel være nyttig. Med ekstralys blir det lettere å se hva som beveger seg langs og ved veien, og du kan bremse i tide for å unngå uhell. Ekstralys gjør det tryggere å kjøre i mørket, og er kanskje ekstra viktig når du kjører på ukjente veier. I Norge er sommerkveldene lyse, men slik er det ikke lenger sørover i Europa. Dersom du kjører langt fra sentrum, er det få eller ingen gatelys som hjelper deg.

Kveldsmørke i Norge

Dersom du legger bilferien til sensommeren, begynner det også å bli mørkt om kveldene mange steder i Norge. Sensommeren og høsten fører med seg mange viltulykker, og disse kan delvis forhindres med gode ekstralys. I tillegg må du selvsagt tilpasse farten og ta hensyn til terrenget der du kjører. Veldig mange småveier i Norge mangler også gatelys, så hvis du er vant til gatelys hjemme, kan du bli overrasket over hvor mørkt det faktisk er langs veier der det verken er gatelys eller bebyggelse som lyser opp. Ta deg derfor tid til et besøk på ekstralyskongen.com/ekstralys/ og finn ekstralys som passer perfekt til akkurat din bil.

Hvilken bil passer til bilferie?

Ekstralyskongen har ekstralys til alle typer biler, men noen biler er bedre egnet til bilferie enn andre. Har du en liten, trang bil med dårlig bagasjekapasitet, bør du kanskje låne en annen bil til bilferien. Det er viktig å ha god plass til bagasje, men også god fotplass til alle som skal være med. Sure barn i et trangt baksete skaper bare dårlig stemning på turen. Skal du på bilferie alene, er et selvsagt ikke like viktig med en stor bil, men du bør ha god nok plass til at du kan laste bilen på en forsvarlig og trafikksikker måte.

Leiebil i utlandet

Skal du leie bil til bilferie i utlandet, bør du velge en trafikksikker bil. Bilbelte til alle er et absolutt minimum, i tillegg til nok plass til bagasje. Behagelige seter, samt barneseter til de minste er også viktig. Det er altså viktigere ting enn pris du må tenke på når du leier feriebil i utlandet, for det aller viktigste er jo at dere alle kommer trygt fram og hjem igjen fra ferien. Du kan ikke montere ekstralys på en leiebil, derfor bør du sjekke om lysene på bilen virkelig er gode nok før du kjører med den på mørke og ukjente veier.