Fyr ved SkjomenNår sommeren og ferietiden nærmer seg, dukker ofte spørsmålet opp for mange: Hvor skal vi reise i år? Charterselskapene blir saumfart på Internett, og både bikini og pass blir fisket frem fra innerst i skapet. Varme, late dager og billig drikke lokker mange. Men ta en titt på hva Norge har å by på før du hopper på første og beste fly!

Norge er et langstrakt land som er et helt fantastisk sted å tilbringe somrene i. Vi har tatt for oss et knippe av reisemål som passer å besøke i Norge om sommeren.

  • I Nord-Norge går ikke solen ned om sommeren. Døgnet er uendelig, og tenk på alt du rekker å oppleve mens du er der! Kajakkpadling, hvalsafari, laksefiske, fuglesafari. Listen er lang for de som elsker naturen og spektakulære opplevelser. Nord-Norge har også en rekke flotte festivaler som absolutt er verdt å få meg seg. Blant mange finner vi Festspillene i Nord-Norge og Trænafestivalen som to eksempler. Legg deg inn på hotell eller overnatt i telt i naturskjønne omgivelser.
  • Stavern i Vestfold er kåret til Norges beste sommerby. Værmessig er dette stedet i Norge med flest soldager i året. I byen finner du smågater og eldre trehus som har beholdt sin opprinnelige sjarm. Veien er kort til flere strender så vel som til ville naturområder og ruiner fra en annen tid. Sommeren i Stavern er en slik sommer som du skriver postkort hjem om.
  • For å få den ekte følelsen av sommer, hvite strender og lyse kvelder så bør du legge turen til Sørlandet om sommeren. Landsdelen har en rekke idylliske byer med hvite hus og glade mennesker. Med barn i familien er en tur til Dyreparken i Kristiansand nesten uunngåelig. I Dyreparken får du hilse på ville dyr fra hele verden, i tillegg til at selveste Kaptein Sabeltann holder hus i Kjuttaviga, der store og små kan oppleve show hver kveld.
  • Bergen er en fin by å besøke om sommeren. Legger du turen hit, kan du oppleve både storby og natur og flotte fjell på én og samme dag. Fra sentrum kommer du deg lett opp på alle de 7 fjellene. De aller sprekeste går alle fjellene på én dag. Ellers har byen selvsagt både fisketorget, Håkonshallen, fotballaget Brann, Fløibanen og et spennende uteliv å by på.
  • En populær attraksjon som mange velger å legge turen innom i løpet av sommeren, er Allsang på grensen i Halden. Dette er et stort utendørs musikkarrangement som blir sendt på TV2, og som byr på en rekke kjente artister hver uke gjennom sommeren.
  • Det finnes mange deler av verden som har et rikere utvalg av fornøyelsesparker enn det Norge har. Men de vi har å by på er, spennende for alle aldersgrupper. For å nevne noen så har vi Tusenfryd i Akershus, Hunderfossen Familiepark i Oppland, Lilleputthammer, Bø Sommerland i Telemark, Kongeparken i Rogaland og Mikkelparken i Hordaland.

Sees vi på veien i Norge i sommer?