Sommeren står for døren, og hagefestene står i kø. Lag enkel og elegant mat til sommerfesten som ikke tar så lang. Det viktigste er å kose seg med gjestene, og ikke bare stå over grillen hele kvelden.

Du vil likevel være en god vert eller vertinne og gi gjestene dine en fin kveld med god mat. Et godt tips til å begynne med er å lage det som kan lages dagen i forveien. I tillegg gjør du alt klart med å flytte bord og stoler, koste litt og rydde terrassen, slik at du kan konsentrere deg om maten den dagen gjestene kommer.

Gyros på grill

Når gjestene ankommer, er det alltid hyggelig å kunne by på litt drikke. Forfriskende, kalde longdrinker eller cocktails er populært. Noen drinker som er moderne nå, er Strawberry Daquiri, Long Beach Ice Tea og selvsagt Mohito. Et glass med hvitvin er sjelden å forakte, spesielt om du skal servere sjømat. Ikke glem alkoholfrie alternativer og alltid vann som tørstedrikk i tillegg.

På menyet

Maten du skal servere, bør ikke være tung kost. Noe på grillen faller alltid i smak. Prøv de klassiske grillspydene med kylling eller svin. Eller grill fisk! Grillet indrefilet eller pulled pork er også tips som garantert får satt en ny grillfeststandard! Det finnes i grunnen ikke grenser for hva man kan grille. Bruk fantasien, eller en god oppskrift, og du er sikret suksess.

Som tilbehør faller valget gjerne på en salat. Gjør den gjerne litt spennende med ingredienser som avocado, jordbær, rabarbra og karamelliserte valnøtter. Salaten trenger ikke bare være tilbehøret, forresten. Lag en skikkelig lekker salat og server med brød og hjemmelaget dressing, og du har et lett måltid som passer perfekt til sommerfesten.

Til dessert kan vi bare si: Bær, bær og bær – og selvfølgelig is. Det slår aldri feil, og de aller fleste liker både is og bær.