… og la den gjerne bli stående fremme gjennom hele sesongen.

Grillmat kan vi spise nesten hver dag gjennom sommeren, og det finnes nesten ikke grenser for hva man kan putte på grillen. Grillmat er ypperlig både til hverdagsmat og som et måltid man serverer i festlige anledninger. Og tro det eller ei: Grillen kan brukes til mye mer enn grillpølser og hamburger.Fisk og kjøtt på grill

Fisk på grillen er veldig i tiden, og det finnes utallige nydelige oppskrifter på fisk på grillen. Lag en form av aluminiumsfolie der du putter både torsk, sei og laks i tillegg til favorittgrønnsakene dine. La barna lage sin egen skattkiste, og vi kan nesten garantere at alle vil elske det!

Mange av de tradisjonelle rettene vi som oftest legger på grillen, er indrefilet av svin, kylling, hamburger og koteletter. Man finner gjerne sine favoritter, og holder seg til dem. For å variere litt på smaken så er hele måltidet opp til tilbehøret, sauser og dressing. Lag en spenstig salat med chili, ingefær og fetaost. Eller en egenkomponert dressing med deilige urter.

Har du prøvd grønnsaker på grillen? Den intense varmen som grillen gir, gjør noe med både konsistensen og smaken på frukt og grønt på grillen. Prøv å bake en søtpotet rett i kullet – resultatet blir både saftig og velsmakende. Grillet paprika med fetaost er også godt, og selvsagt glemmer vi ikke grillspyd, der du kan træ på akkurat de grønnsakene du ønsker. Ananas, mais og aubergine er våre favoritter.

Andre retter som er i trenden, er pulled pork med coleslaw, Grillet quesedilla med chorizo og cheddar og fylte aubergineruller med for eksempel kalkun eller kylling. Kun fantasien setter grenser for hva man kan tilberede på grillen i sommer – så gjenstår det bare å se om grillværet er med oss i år!