Vestlandets hovedstad, Bergen, er en stor favoritt blant de mange reisende. Den sjarmerende historien er godt bevart i Norges nest største by. Ta turen til Bergen og opplev staden hvor handelsrutene før møttes.

Verneverdig attraksjon

Bergen by bar tidligere navnet Bjørgvin og er på mange måter et resultat av handel med tørrfisken som nordlendingene fraktet hit i sine seilbåter og skøyter. Byen har vært vitne til mange handelsskip og dramaer.

Du kan vandre i byens gater og oppleve et område som har vært utsatt for mange branner gjennom tidene. Bryggen i Bergen er en av Vestlandets mange attraksjoner som står på UNESCOs verdensarvliste for verneverdige områder. Sett av dagen og nyt restaurant- og publivet langs Bryggen en sommerdag. Her finner du også flere av de beste håndverksbutikkene og historiske museene. Opplev den bergenske sommeren på Vestlandet med å komme tett på både kultur og natur. Byen er ideell for deg som ønsker å oppleve litt av alt det Norge er kjent for. Ønsker du en guidet tur, går det et sightseeingtog fra torget rundt om i sentrum. Bli bedre kjent med byens mange bygater, trehus, Bryggen, Fisketorget og Fjellveien på en time!

bergen

Rikt kulturliv

Bergen byr også på rik kultur for alle som liker at det svinger. Opplev Festspillene i Bergen i mai og juni måned. Her kan du oppleve konserter, opera, dans, teater, billedkunst og debatter. Siden 1953 har bergenserne snudd byen på hodet med festivalen, som i dag er Nordens største teater- og musikk festival. Nyt 200 arrangementer på 15 dager både innendørs og utendørs. Byen huser også mange internasjonale stjerner gjennom hele året, blant annet på scenen i Grieghallen. Det er et stort pluss for musikkelskere! Len deg tilbake med sommerpilsen og vakker underholdning!

Opplevelse høyt og lavt

Ønsker du oppleve Norges vakre natur i et nøtteskall, er Bergen et naturlig valg. Byens flotte beliggenhet og storslagne natur kan oppleves både høyt og lavt. Opplev den trolske fjorden med fjordrafting eller cruise. Kjenn blodet bruse mens du nyter farvannet til de mange sjømenn som bygde opp byen. Ønsker du utsikt, anbefales en tur opp med Norges mest kjente attraksjon, Fløibanen. Den skinnegående kabelbanen er en flott måte å oppleve Hansabyen på en varm sommerdag. Dra 320 meter oppover, og nyt utsikten fra Fløien Folkerestaurant mens dere koser dere med sesongens delikatesser. Observer byen, vågen, øyene, fjellene og Nordsjøen langt der ute.

Personlig og kulturelt boalternativ

Ønsker du å komme tett på Bergen by ved ditt opphold, kan du velge mellom flere hoteller i Bergen sentrum. Bryggen i kjernen er en populær del å bo i for deg som ønsker utsikt mot enten fjorden, Fløibanen eller vågen. Ellers finnes også mange andre boalternativer på hoteller og overnattingssteder i byen. Reiser dere med campingvogn, kan kanskje en campingplass være ypperlig mellom opplevelsene. Reiser du på økonomibudsjett, finnes flere hosteller. Har dere lyst å bo litt mer privat, kan dere også velge i byens flere private leiligheter. Uansett behov, har du mange bomuligheter i Bergen by!